Samsung i8910 Omnia HD dane techniczne

Samsung i8910 Omnia HD
Telefony komórkowe - porównaj na Ceneo.pl

dane techniczne

Zakres: 850 / 900 / 1800 / 1900 / HSDPA
Wymiary: 123 x 58 x 12.9 mm
Waga: 148 gram
Czas czuwania: 600 godzin (2G) / 450 godzin (3G)
Czas rozmów: 13 godzin 30 minut
Bateria: Li-Ion 1500 mAh
System operacyjny: Symbian OS v9.4 Series 60 rel. 5
Procesor: ARM Cortex A8 600 MHz, grafika PowerVR SGX
Pamięć: 8 GB/16 GB wbudowane, 256 MB RAM, microSD do 32GB
Klawiatura QWERTY: Nie brak
Ogniwo słoneczne: Nie brak
Gniazdo słuchawkowe: Tak tak, 3.5 mm audio jack
Premiera: 2009, luty

parametry wyświetlaczy

Wyświetlacz zewnętrzny: AMOLED pojemnościowy dotykowy, 16 milionów kolorów, 360 x 640 px
Przekątna: 3.7 cala
Akcelerometr: Tak tak
Interfejs użytkownika: TouchWiz UI 2.0
Multi-Touch: Nie brak

funkcje multimedialne

Aparat: 8 MP, 3264x2448 px, autofocus
Lampa błyskowa: Tak tak, diody LED
Kamera: Tak tak, HD 720p@24fps, D1 (720x480 px)@30fps, QVGA time-lapse, slow-mosion
Video rozmowy: Tak tak
Odtwarzacz muzyczny: Tak tak, MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A
Odtwarzacz filmów: Tak tak, AVI(DiVX/XviD)/WMV/RV/MP4/3GP
Radio: Tak tak, Stereo FM z RDS
Wyjście TV: Tak tak, SD

oprogramowanie

Java: Tak tak, MIDP 2.0

pozostałe funkcje

GPRS: Tak tak, klasa 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 - 48 kbps
WAP: Tak tak, WAP 2.0/xHTML, HTML, Opera 9.5, czytnik RSS
EDGE: Tak tak, klasa 12
IrDA: Nie brak
Bluetooth: Tak tak, v2.0 z A2DP
WLAN: Tak tak, Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
GPS: Tak tak, z A-GPS
Polifonia: Tak tak
SMS: Tak tak
MMS: Tak tak
Klient E-mail: Tak tak
SyncML: Nie brak
Bohdan [pozytywny]
2009-10-30 00:21:03

Niewątpliwie, najlepszy obecnie telefon na rynku. Jednak by w pełni cieszyć się jego zaletami, należy nabyć go w sieci sprzedaży Samsunga. Brandowane softy Orange mocno ograniczają działanie tego wspaniałego urządzenia.

4me [pozytywny]
2009-09-11 17:55:07

Nie kupujcie tego tel. z oprogramowaniem orange. Ja kupilem...i po tygodniu wyslalem na gwarancje do serwisu. Wgrali orginalny sofcik i jest git...ale od czasu do czasu i tak sie wiesza. Mimo to polecam! Mi bateria trzyma do 5 dni max! 24 h jest NIE możliwe...Chyba że non stop ogladacie na nim filmy itp. Pozdrawiam!

Andrzej [pozytywny]
2009-07-21 01:31:54

Bateria w porównaniu do innych wielofunkcyjnych i multimedialnych smartfonów, nie jest zła. Istota problemu polega na kilkunastu cyklach rozładowania. Opinie powyżej, odzwierciedlają stan bezpośrednio po kupnie. Ja również kiedy używałem jej przez kilka dni, byłem niezadowolony. Natomiast po kilku tygodniach i kilkunastu rozładowaniach do zera sytuacja unormowała się.Obecnie jeśli intensywnie ją użytkuje, to bateria funkcjonuje przez trzy dni. Jeśli sporadycznie jej używam baterii starcza na 6-7 dni.

dingo [pozytywny]
2009-07-19 22:22:00

mam ten telefon i ma tuner Tv wystarczy kupic kabel

Metztill [pozytywny]
2009-07-13 10:14:20

Mam omnię hd od niedawna bateria trzyma mi 1,5 dnia przy intensywnym urzytkowaniu...(odpalane wi-fi,granie, gps,modem hsdpa(który jak na razie najwięcej połyka- jak zauważyłem), nie sprawdziłem ile trzyma w stanie spoczynku bo ciągle ją męczę..;)

Guns [pozytywny]
2009-07-02 12:14:52

Smoku moze masz wlaczona jakas funkcje ktora pozera energie. Fakt faktem bateria nie jest rewelacyjna ale lepsza od nokii serii n. U mnie trzyma okolo 1.5 dnia przy bardzo intensywnym uzywaniu natomiast przy sporadycznym 3 -4 dni bez problemu

Smoku [pozytywny]
2009-07-01 16:11:48

telefon jest niesamowity i polecam wszystkim. Mam go kilka dni i jestem nim zachwycony. Zdjęcia i filmy robi super. Intuicyjny i łatwy w obsłudze. To by było na tyle skromnej aczkolwiek pozytywnej opinii

adam [pozytywny]
2009-06-12 10:40:29

TELEFON REWELACJA, świetnie działa, szybko, nie ma z nim problemów, filmy kreci świetnie, na telewizorze wyglądają rewelacyjnie.. Fotki robi znakomite.. symbian jak to symbian ale sie przynajmniej nie zacina.. Zapraszam na http://www.omnia-hd.pq.pl

adam [pozytywny]
2009-06-01 19:23:40

chce taki!!!!!!!!!

anglik [pozytywny]
2009-06-01 15:44:59

zamierzam kupić



napisz "jeden"

Szanuj swój język - pisz poprawną polszczyzną
Opinie zawierające błędy ortograficzne, wulgaryzmy, a także nic nie wnoszące do dyskusji będą usuwane.

Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne błędy w specyfikacji. W przypadku wykrycia błędu - prosimy o kontakt

Zobacz inne urządzenia Samsung
Reklama

Ocena Samsung i8910 Omnia HD

4.11
4.07
4.09 średnia
Xiaomi Mi Smart Band 4 testRecenzjaXiaomi Mi Smart Band 4
Porównaj telefony

Wybierz telefon do porównania.

2004-2020 votel.pl, Design XDK Studio
Kopiowanie treści bez zgody redakcji zabronione!

Uwaga: Ta strona wykorzystuje cookie!
Nasz serwis dla prawidłowej pracy wykorzystuje ciasteczka (cookies). Dzięki nim treść wyświetlana przez serwis Votel.pl jest dopasowywana do Państwa potrzeb. W przypadku korzystania z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.

Jeśli akceptujesz politykę cookies na naszej stronie kliknij zamknij okno powiadomienia.